fbpx

Slantar.nu

Slantar.nu är en långivare som sticker ut från mängden genom sitt enkla upplägg, vilket bara är bra. Välj lån mellan 10 000 och 30 000 kronor och en återbetalningstid på mellan 1 och 5 år. Räntan på 25 procent är relativt låg för att vara ett snabblån och det tillkommer inga avgifter.

Varför välja Slantar.nu?

Inga avgifter
Ett snabblån helt utan dolda avgifter
Enkelt att förstå
Slantar.nu har gjort allt för att villkoren ska vara så enkla som möjligt
OK med betalningsanmärkningar
Det går att låna med betalningsanmärkningar om de är äldre än 6 månader

slantar.nuOm Slantar.nu

Slantar.nu är ett snabblån från Untie Lending AB, ett företag som lånat ut pengar till privatpersoner sedan 2011. Företaget har tillstånd från Finansinspektionen.

Denna långivare vill sticka ut från mängden av blancolån och snabblån genom att vara så enkel och tydlig som möjligt. Det har man lyckats med genom att ha lånevillkor som alla kan förstå och en hemsida som är ”rakt på sak”. Man har till och med anpassat språket på sajten så att det ska kännas personligt och enkelt.

Lånevillkor hos Slantar.nu

Med Slantar.nu kan du låna mellan 10 000 och 30 000 kronor. Det placerar Slantar.nu i kategorin smålån eller små blancolån. Oavsett hur stort eller litet lån du väljer kan du välja en återbetalningstid på mellan 1 år och 5 år.

Den nominella räntan är 25 procent. Det är billigare än hos flertalet snabblån och i linje med räntan på vissa kreditkort. Det finns inga som helst avgifter – inte ens en uppläggningsavgift eller aviavgift.

Du som lånar måste åtminstone fylla 20 år innevarande år men inte vara äldre än 65 år. Slantar.nu godtar betalningsanmärkningar om de är äldre än 6 månader. Upp till tre betalningsanmärkningar godtas och man tittar inte på orsaken till varför det blev en betalningsanmärkning.

Lånet är upplagt i form av ett annuitetslån, vilket innebär att du betalar samma belopp varje månad. Självklart kan du när som helst betala in lite mer och på så vis sänka dina räntekostnader.

Utbetalningar hos Slantar.nu

När du ansöker om ett lån hos Slantar.nu görs en sedvanlig kreditupplysning. Man använder inte UC. Istället görs kreditupplysningen via Bisnode, vilket är bra ifall du inte vill att lånet ska sänka din kreditvärdighet.

Slantar.nu har en annorlunda approach än andra snabblån när det gäller utbetalningar. Du får nämligen vänta i två dagar innan pengarna kommer in på kontot. Anledningen är att Slantar.nu anser att det ska gå snabbt att låna, men inte för snabbt. Därför har man valt att lägga in något som man kallar för betänketid för att minska antalet spontana låneansökningar. Det kanske inte är så dumt?

En annan sak som gör att Slantar.nu skiljer sig från mängden är att man understryker din rätt att ångra ditt lån. Oavsett vilken långivare du använder har du nämligen rätt att inom 14 dagar ångra ditt lån och betala tillbaks det i sin helhet. Då betalar du bara ränta. Det gäller förvisso alltid men hos Slantar.nu berättar man om det på ett tydligt sätt, vilket är ovanligt men bra.

Kundtjänst

Det är lätt att komma i kontakt med kundtjänsten på Slantar.nu. Det finns ett formulär på hemsidan som du kan fylla i. Vanligtvis får du svar inom 24 timmar. Om du redan är kund kan du få svar snabbare ifall du loggar in.

Alternativt kan du ringa Slantar.nu på 08-145558 mellan klockan 8:00 och 17:00 på vardagar (förutom mellan 12:00 och 13:00 då det är lunchstängt).
Dessutom finns en FAQ på hemsidan. Den skulle ha kunnat vara lite mer detaljerad, men det gör inte så mycket eftersom alla de viktiga frågorna besvaras redan i informationstexten på hemsidan.

Sammanfattning & omdöme

Lånen från Slantar.nu skiljer sig från konkurrenterna på flera sätt. Man kan kalla det för ett billigt snabblån eller lite dyrare privatlån beroende på hur man ser på det. Vi väljer att betrakta det som ett billigt snabblån eftersom lånevillkoren är mycket generösa.

Kreditupplysningen är inte med UC och det går till och med att låna med betalningsanmärkningar, vilket sällan är fallet för de billigare privatlånen. Ett snabblån som är helt utan avgifter hör till ovanligheterna och det ger plus i kanten.

Ändå är det tydligheten och enkelheten som gör att vi gillar Slantar.nu. Hela deras hemsida är jordnära på något vis. Språket är personligt, layouten är sparsmakad och allt känns okomplicerat.
Medan vissa andra långivare lägger in en asterisk och gömmer det finstilta i villkoren så att man knappt kan se det gör Slantar.nu precis tvärtom. Allt det du behöver veta om ränta, villkor och dina rättigheter som låntagare visas tydligt på hemsidan.

Slantar.nu är en av våra favoriter bland snabblånen.

Vanliga frågor

Vad är villkoren för att få låna?
Minimiåldern är 20 år (det räcker om du fyller 20 innevarande år) och du får som mest vara 65 år gammal. Du måste ha svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige. Du får inte ha några skulder hos Kronofogden.
Hur stor måste min årsinkomst vara?
Slantar.nu kontrollerar din betalningsförmåga men det finns ingen uttalad gräns för lägsta inkomst.
Kan jag låna med betalningsanmärkningar?
Ja. Du kan låna om du inte har mer än 3 betalningsanmärkningar och om ingen av betalningsanmärkningarna är nyare än 6 månader.
Går det att låna utan UC?
Ja. Slantar.nu använder Bisnode för sina kreditupplysningar.
Hur mycket kan jag låna?
Du kan låna mellan 10 000 och 30 000 kronor.
Vad är räntan?
Den nominella räntan är 25 procent och den effektiva räntan är 28,07 procent.
När betalas lånet ut?
Lånet betalas ut två dagar efter att du skickat in din ansökan.
Hur mycket måste jag betala tillbaks varje månad?
Du betalar tillbaks samma belopp varje månad. Hur mycket du ska betala beror på hur mycket du lånat och hur många års återbetalningstid du valt.
Kan jag lösa lånet i förtid?
Ja. Du kan när som helst betala in ett större belopp än vad som står på fakturan. Du kan även lösa in hela lånet i förtid utan att behöva betala några extra avgifter.

Snabbfakta

Lånebelopp10 000 - 30 000 kr
Återbetalningstid1 - 5 år
Effektiv ränta28.07%
Nominell ränta25%
Använder UCNej, Bisnode
BetalningsanmärkningarOK
Bank-IDJa
DirektutbetalningNej
KontokreditNej
Startavgift0 kr
Uttagsavgift0 kr
Månadsavgift0 kr
Faktureringsavgift / aviseringsavgift0 kr

Kontaktuppgifter

Måndag08:00 - 17:00
Tisdag08:00 - 17:00
Onsdag08:00 - 17:00
Torsdag08:00 - 17:00
Fredag08:00 - 17:00
LördagStängt.
SöndagStängt.
E-post:Kontaktformulär på hemsidan.
Telefon:08-145 55 8
Sidan uppdaterades senast: 2020-04-14 06:53:42 av Erik Elmqvist