fbpx

Låna pengar snabbt

Om du vill låna pengar snabbt finns det lån som betalas ut inom 15 till 60 minuter. Själva ansökan tar inte mer än ett par minuter. Du kan även få ditt lån utbetalt på kvällar och helger. Tänk bara på att extra snabba lån ofta också är dyrare!

Belopp
Återbetalningstid
 • Filtrera
 • Utbetalning samma dag
 • Godtar betalningsanmärkningar
 • Använder inte UC
Visa fler resultat

Välj extra snabba lån för

Utbetalning direkt
Vissa långivare betalar ut pengarna inom 15 till 60 minuter efter att du skickat in ansökan.
Utbetalning på kvällar
Det går att få lån utbetalt fram till klockan 21 hos vissa långivare.
Utbetalning på helgen
Behöver du låna pengar på en lördag eller söndag? Vissa långivare erbjuder utbetalning på helgen.

Låna pengar snabbt och enkelt

Gemensamt för alla lån som vi samlar här på Lånasmart.com är att det är enkelt att ansöka. Du får ofta besked direkt på skärmen om din ansökan är godkänd och hur mycket du får låna.

Här hittar du snabblån, SMS-lån och privatlån. De flesta lån är egentligen snabba nu för tiden. Snabblån betalas som regel ut inom ett dygn. Ett privatlån har man i normala fall på kontot inom tre dygn. Det är snabbt, men kanske inte tillräckligt snabbt. Ibland behöver man pengarna på en gång.

Om du behöver låna pengar snabbt finns det ett antal långivare som erbjuder direkt utbetalning. Det innebär att du även kan låna pengar på kvällen eller på helgen och få pengarna utbetalade direkt till ditt bankkonto. Denna typ av lån är bra om det är riktigt bråttom men de är ofta också lite dyrare.

Hur snabbt är snabbt?

I listan längst upp på sidan hittar du de allra snabbaste lånen på marknaden, vilket innefattar lån med snabb utbetalning. För att du ska kunna hitta ett lån med en så snabb utbetalning som möjligt har vi varit extra stränga i urvalet. Alla lån uppfyller följande kriterier:

 • Snabb ansökan: Det tar inte mer än två minuter att ansöka.
 • Snabb handläggningstid: Långivaren bearbetar ansökan på en gång.
 • Utbetalning direkt: Direktutbetalning till ditt konto (hos en eller flera av storbankerna).
 • Pengar samma dag: Du får pengarna på kontot redan samma dag.
 • Kvällsöppet: Det går att få lånet beviljat efter ordinarie kontorstid. Vissa långivare har öppet till klockan 21.
 • Lån på helgen: Det går att få lånet utbetalt på helgen.
När du väljer en av dessa långivare kan du ha pengarna på kontot inom en timme oavsett om det är vardag, kväll eller helg. Tänk bara på att kontrollera att du har samma bank som långivaren. Dubbelkolla öppettiderna och kom ihåg att skicka in ansökan i tid så att långivaren hinner godkänna utbetalningen innan stängning.

Utbetalning direkt? Då måste du ha samma bank som långivaren

För att kunna få lånet utbetalt direkt måste långivaren ha konto i samma bank som du. Vanligt förekommande banker är:

 • Swedbank
 • SEB
 • Handelsbanken
 • Danske Bank
 • Nordea
Tänk på att ingen långivare har konto i samtliga banker och du måste därför själv kontrollera i listan att din bank finns med.

Det går givetvis bra att ansöka om ett lån även om din bank inte finns med. Även då godkänns ansökan direkt, men i sådana fall går det inte att få utbetalning direkt på helger och kvällar. Det går att få utbetalning samma dag även om du har en annan bank än långivaren. Då krävs att ansökan beviljas innan cirka klockan 13, vilket brukar vara gränsen för när en överföring mellan olika banker går igenom samma dag.

För att kunna signera ansökan för ett lån med direkt utbetalning måste du ha BankID eller Mobilt BankID. Om du inte har det kan du skaffa det gratis via din internetbank.

Låna pengar utan UC

Nu för tiden är det enkelt att låna pengar snabbt utan UC. Nästan alla snabblån ger dig nämligen möjlighet att låna utan UC. Då gör långviaren kreditupplysningen oftast via Creditsafe eller Bisnode istället.

För dig som vill låna pengar innebär det en fördel. Din kreditvärdighet påverkas då inte av att du ansöker ett eller flera snabblån. Skulle du senare vilja ansöka om ett privatlån eller bolån kommer det inte att synas i din kreditupplysning hos UC att du ansökt om snabblån. Det innebär att du kanske kan få lägre ränta och bättre villkor.

Vill du låna pengar fort utan UC? Kryssa för rutan ”använder inte UC” i vår lista med lån så får du se alla som matchar!

Går det inte att låna helt utan kreditupplysning? Nej, enligt svensk lag måste långivaren kontrollera din betalningsförmåga innan du får låna. Det gör dock inte så mycket eftersom det går att låna både utan fast inkomst och med betalningsanmärkning.

Det går att låna snabbt trots betalningsanmärkning

Det går att låna pengar snabbt trots betalningsanmärkning. Det är sant, utbudet av lån minskar ganska mycket ifall du har en eller flera betalningsanmärkningar. Men det finns faktiskt en handfull långivare som betalar ut lån redan samma dag även om du har en prick i din kreditupplysning.

Frogtail och Credway är exempel på snabblån med betalningsanmärkning som dessutom låter dig låna snabbt till relativt låg ränta. Ferratum är ett annat populärt exempel där det också är enkelt att ansöka.

Hur många betalningsanmärkningar som accepteras varierar. Ibland får du inte ha mer än en anmärkning men ibland är det OK att ha uppåt tre stycken. Vissa långivare har som krav att du inte ska ha fått några betalningsanmärkningar de senaste månaderna. Däremot går det knappast att låna pengar trots skulder till Kronofogden.

Ofta behövs ingen fast inkomst

Generellt sett är det svårt att få lån utan regelbunden inkomst men det går. Det kan vara lättare att låna pengar snabbt utan fast inkomst via sms-lån jämfört med om du ansöker om ett privatlån. Det beror på att inkomstkravet för snabblån över lag är mycket lägre.

Visst – räntan blir som regel också högre. Det är priset du får betala för att få lån snabbt och enkelt och utan allt för höga krav.

Om du saknar fast inkomst kommer vissa långivare istället att titta på hur stor din deklarerade inkomst är. Hade du bara ströjobb och inkomst här och där kan du med andra ord ändå få lån. Det enda som då krävs är att du tjänat mer än minimigränsen totalt sett under det senaste skatteåret.

Samma sak gäller om du snabbt vill låna pengar och är arbetslös. En del långivare säger förvisso nej, men vissa tittar på din senaste deklarerade inkomst. Andra ber dig komplettera med uppgifter som visar att du på ett eller annat sätt kommer att kunna betala tillbaks lånet, t.ex. intyg att du jobbar då och då hos en arbetsgivare.

Låna pengar utan ränta snabbt

Det är inte helt lätt att låna pengar snabbt räntefritt men det går, beroende på hur man ser på det. Behöver du pengar direkt i handen går det knappast. Undantaget är om det finns något snabblån som kör en kampanj på gratis ränta första månaden.

Däremot finns det så kallade flexibla lån som inte kostar något förrän du för över pengarna till ditt bankkonto. Dessa snabblån fungerar som en flexibel kredit som du kan använda när du vill.

Utbudet är stort och allt fler snabblån har gått över till denna form av gratis lån, som vissa kallar dem. Det du bör tänka på är att vissa långivare tar ut en uppläggningsavgift. Aviavgift är också ganska vanligt. Några få tar ut en uttagsavgift eller månadsavgift.

Exempel på lån som inte har ränta förrän du för över pengarna från krediten:

 • Fairlo
 • Slantar.nu
 • Frogtail
 • Tryggkredit
 • Credway

Vanliga frågor

Hur kan jag låna pengar snabbt med utbetalning direkt?
Välj någon av långivarna i listan och kontrollera att de har öppet när du ansöker. Dessutom måste du ha samma bank som långivaren (det står i tabellen).
Kan jag låna på helgen?
Ja. Det finns en hel del lån som har utbetalning på helgen. Du behöver dock ha samma bank som långivaren.
Kan jag låna på kvällen?
Ja. Det finns snabblån med utbetalning på kvällen. Tänk på att ingen långivare beviljar lån efter klockan 21. Det beror på att långivarna inte får bevilja lån på natten.
Finns det privatlån med utbetalning samma dag?
Ja, men bara några få privatlån erbjuder så snabb utbetalning.
Hur snabbt kan jag få pengarna?
Många långivare betalar direkt inom 15 minuter. För de långsammaste tar det cirka en timme.
Kan jag få utbetalning direkt till min bank?
De flesta stora banker finns med. Vanliga banker är Swedbank, SEB, Handelsbanken, Danske Bank och Nordea. Kontrollera så att långivaren har konto i din bank innan du ansöker.
Kan jag få utbetalning direkt med betalningsanmärkning?
Ja, många lån med utbetalning direkt accepterar betalningsanmärkningar.
Finns utbetalning direkt utan UC?
Ja, de flesta lån med direktutbetalning använder inte UC. När de inte använder UC används istället Creditsafe eller Bisnode för att göra kreditupplysningen.
Hur sänker jag kostnaden på mitt lån?
Om du behöver pengar direkt kan du ansöka om ett extra snabbt lån i listan. Du får pengarna utbetalda till ditt bankkonto inom en timme. Samtidigt ansöker du om ett billigare privatlån. När pengarna från privatlånet kommer in på kontot inom några dagar betalar du tillbaks hela snabblånet. Plötsligt har du fått det bästa av två världar: ett lån med direkt utbetalning men med privatlånets låga ränta!

Kontrollera öppettiderna

Ett annat villkor för utbetalning direkt av lånet är att långivaren har öppet. Alla långivare i vår lista har generösa öppettider på både vardagar och helger, men du måste kontrollera att det verkligen är öppet innan du ansöker om ett lån.

 • Flera långivare har öppet till klockan 21, men ingen har öppet längre än så.
 • På helger stänger de flesta klockan 17 eller 18.
 • Ansök minst en halvtimme innan stängning så att långivaren hinner behandla din ansökan.

Så sänker du kostnaderna för snabba lån

 • Jämför noga: Om du tittar i vår lista märker du snart att det är ganska stor skillnad i kostnad mellan de dyraste och de billigaste lånen. Det lönar sig att jämföra – även om du behöver pengarna extra snabbt.
 • Låna inte mer än vad du behöver: Eftersom lån med direkt utbetalning på kväller och helger ofta är dyrare än andra lån bör du inte låna mer än vad du verkligen behöver.
 • Betala tillbaks direkt: Behöver du lånet nu på en gång men har möjlighet att betala tillbaks om några dagar? Gör då det så slipper du onödiga räntekostnader och avgifter. Du har alltid rätt att betala tillbaks ett lån i förtid. Du kan också göra större amorteringar av lånet än vad som anges i återbetalningsplanen om du vill.
 • Betala tillbaks med ett billigare lån: Om du behöver pengar direkt finns det inte särskilt många alternativ att välja bland. Lånen som erbjuds är ofta dyrare än övriga lån. Inget hindrar dig från att samtidigt ansöka om ett billigare privatlån. När pengarna från privatlånet betalas ut till ditt konto betalar du tillbaks hela snabblånet och slipper därmed onödig ränta. Om privatlånet är ”för stort” går det bra att betala tillbaks de pengar du inte behöver direkt.
 • Samla lånen: Om du har flera snabblån kan du spara mycket pengar på att samla lånen i ett lite större privatlån. Låna pengar snabbt nu om du måste, men samla sedan lånen så fort det bara går.
Fördelar med extra snabba lån
 • Snabb ansökan
 • Snabb handläggning
 • Utbetalning direkt
 • Utbetalning helg
 • Utbetalning kväll
Nackdelar med extra snabba lån
 • Färre lån att välja bland
 • Många av lånen är dyrare
 • Alla långivare stödjer inte utbetalning direkt till alla banker
 • Lägre lånebelopp
Sidan uppdaterades senast: 2020-06-28 14:56:24 av Erik Elmqvist