fbpx

Frogtail

Låna mellan 7 000 och 40 000 kronor med Frogtails snabblån. Detta lån skiljer sig från mängden genom att erbjuda individuell ränta. Därför blir det också ett billigare snabblån om din ekonomi är tillräckligt god.

Varför välja Frogtail?

Individuell ränta
Möjlighet att få mycket lägre ränta än hos andra snabblån.
Flera lån OK
Till skillnad från de flesta snabblån godtar Frogtail att du har flera lån hos dem.
Snabb utbetalning
Utbetalning sker samma dag om ansökan kommer in tidigt på dagen.

frogtailOm Frogtail

Frogtail är en del av Folkefinansgruppen, ett företag som grundades 2006. Det är ett stort och seriöst norskt företag som beviljat lån till över 400 000 kunder. Enligt bolaget är över 98 procent av kunderna nöjda.

Frogtail riktar in sig på personer som har en skaplig eller god ekonomi men som behöver ett extra tillskott för att finansiera en större utgift. Det ska vara lätt att låna tycker Frogtail. Därför kan man snabbt göra en ansökan via dator, mobil eller surfplatta och få ett erbjudande mycket snabbt. Man profilerar sig som en trygg och säker långivare som är smidigare än de flesta banker. Frogtail utmanar både andra snabblån och de traditionella bankerna med sina snabblån med individuellt satt ränta.

Lånevillkor hos Frogtail

Frogtail erbjuder snabblån på mellan 7 000 och 40 000 kronor utan säkerhet. Som du kanske märker är den lägsta summan som man kan låna ganska hög jämfört med andra snabblån. Det beror på att Folkefinansgruppen även erbjuder mindre lån via Frogtails systerbolag Monetti.

Återbetalningstiden är mellan 1 och 3 år och beror på dina preferenser och lånets storlek. För lån upp till 14 000 är det ett års återbetalningstid som gäller. För lån mellan 15 000 och 20 000 kan du välja mellan 1 och 2 års återbetalningstid. Om lånet är mellan 25 000 och 30 000 kronor är återbetalningstiden valfri mellan 1 och 3 år. För de största lånen på 35 000 till 40 000 kronor kan du välja mellan 2 och 3 års återbetalningstid.

Frogtail skiljer sig från de flesta andra snabblån genom att erbjuda individuellt satt ränta. Det är utmärkt för dig som har en skaplig eller god ekonomi. Då kan du nämligen ta ett snabblån till en mycket lägre kostnad än hos de flesta andra långivare. Den nominella räntan varierar mellan 19,5 procent och 39 procent. Det innebär att det inte är alla lån hos Frogtail som klassas som högkostnadskredit – bara de lån där den nominella räntan är mer än 30 procent över referensräntan är högkostnadskrediter.

Det kostar 350 kronor att teckna ett lån hos Frogtail. Dessutom tillkommer en aviavgift på 15 kronor per avi. Om du vill teckna ett lån på 25 000 kronor med en återbetalningstid på 3 år och din årsränta är 19,5 procent då blir den effektiva räntan 23,99 procent. Det är ganska lite jämfört med de flesta andra snabblån, även om det fortfarande är mer än för många privatlån.

Utbetalningar hos Frogtail

När du ansöker om lån hos Frogtail bekräftar du ditt bankkonto med Trustly. När du har skickat in ansökan får du snabbt ett individuellt anpassat erbjudande som du kan ta ställning till. Ansökan är inte bindande och du kan avstå från lånet genom att undvika att signera avtalet. Om du är nöjd med erbjudandet godkänner du det och då kommer pengarna in på ditt bankkonto samma dag om du signerat avtalet innan klockan 13:30 på en vardag. Kunder i Nordea måste signera avtalet innan klockan 10:30 för att pengarna ska komma in på kontot samma dag. Det går inte att få pengarna utbetalade under kvällar och helger. Däremot går det utmärkt att skicka in ansökan även då eller när som helst på dygnet egentligen.

Kundtjänst

Kundtjänst har vettiga öppettider. På vardagar är den öppen mellan klockan 08:00 och 18:00. På helger och helgdagar är kundtjänsten öppen mellan klockan 10:00 och 15:00. Det går alltså bra att kontakta kundtjänst med frågor och skicka in din låneansökning även på helgen. Dock får du vänta tills nästa vardag innan pengarna kommer in på kontot.

Det är lätt att hitta kontaktuppgifterna till Frogtails kundtjänst på hemsidan. Kundtjänsten nås på e-post info@frogtail.se och telefon 0770-99 20 00.

Sammanfattning & omdöme

Frogtail framstår som en mycket seriös långivare som sticker ut ur mängden genom att erbjuda individuell ränta på sina snabblån. Om du har en skaplig eller god ekonomi kan du spara mycket pengar på att betala en längre ränta. Om du har lite sämre ekonomi blir Frogtail inte dyrare än de flesta andra snabblån. Eftersom kreditupplysningen inte görs via UC har du inget att förlora på att skicka in en ansökan och se vilken ränta du kan få på lånet.

Vi uppskattar att villkoren är tydligt presenterade på hemsidan. Frogtail understryker att de ställer vissa krav på dig som tar ett lån, vilket visar att man tar ett ansvar. Om du behöver pengar snabbt och utan krångel kan Frogtail vara ett bra alternativ till privatlån. Om du har lite mer tid på dig kan du alltid prova att ansöka om ett traditionellt privatlån också för att se om du kanske kan få en bättre ränta där. Det enda som vi inte uppskattar hos Frogtail är uppläggningsavgiften på 350 kronor. Det hade varit praktiskt också om Frogtail hade haft utbetalningar på kvällar och helger, men det är inget måste tycker vi.

Vanliga frågor

Vad är villkoren för att få låna?
Du måste vara över 18 år och ha en taxerad inkomst. Dessutom måste du vara folkbokförd i Sverige och du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden.
Hur stor måste min årsinkomst vara?
Frogtail anger inte hur stor årsinkomsten måste vara. Istället tillämpar man individuell ränta, vilket innebär att du troligtvis blir erbjuden en högre ränta om du har låg inkomst och vice versa.
Kan jag låna med betalningsanmärkningar?
Ja, Frogtail godtar betalningsanmärkningar.
Går det att låna utan UC?
Ja, Frogtail använder Bisnode för sina kreditupplysningar.
Hur mycket kan jag låna?
Lånebeloppet är på mellan 7 000 och 40 000 kronor. Ibland beviljar Frogtail en lägre summa beroende på den ansökandes ekonomiska situation.
Vad är räntan?
Räntan är individuell och är mellan 19,5 och 39 procent. Dessutom tillkommer en uppläggningsavgift på 350 kronor och en aviavgift på 15 kronor per avi.
När betalas lånet ut?
Lånet betalas ut samma dag om du godkänt låneerbjudandet innan klockan 13:30 på en vardag. Om du är kund i Nordea måste du godkänna avtalet innan klockan 10:30. Om du godkänner avtalet efter dessa bryttider kommer pengarna in på kontot nästa vardag istället.
Hur mycket måste jag betala tillbaks varje månad?
Snabblånen hos Frogtail har en fast återbetalningsplan. Hur mycket du får betala tillbaks varje månad beror på hur mycket du lånat och hur lång återbetalningstid du valt.
Kan jag lösa lånet i förtid?
Ja. Du kan när som helst betala tillbaks hela lånet utan att behöva betala några extra avgifter.

Snabbfakta

Lånebelopp5 000 - 40 000 kr
Återbetalningstid1 - 5 år
Effektiv ränta29.30%
Nominell ränta26%
Använder UCNej, Bisnode
BetalningsanmärkningarOK
Bank-IDJa
DirektutbetalningNej
KontokreditNej
Startavgift0 kr
Uttagsavgift0 kr
Månadsavgift0 kr
Faktureringsavgift / aviseringsavgift0 kr

Kontaktuppgifter

Måndag08:00 - 18:00
Tisdag08:00 - 18:00
Onsdag08:00 - 18:00
Torsdag08:00 - 18:00
Fredag08:00 - 18:00
Lördag10:00 - 15:00
Söndag10:00 - 15:00
E-post:info@frogtail.se
Telefon:0770-992 000
Sidan uppdaterades senast: 2020-02-21 20:39:29 av Erik Elmqvist