fbpx

Credway

Med Credway kan du låna mellan 1 000 och 30 000 kronor genom en så kallad kontokredit. Ta ut pengar när du behöver dem och låna sedan igen utan ny ansökan om du vill. Priserna är tydliga och det tillkommer inga dolda avgifter. Credway har till och med en prisgaranti!

Varför välja Credway?

Inga dolda avgifter
Du betalar bara ränta. Inga krångliga avgifter att passa sig för.
Utbetalning på helger och kvällar
Credway har generösa öppettider och betalar ut lånen snabbt – även på kvällar och helger.
Prisgaranti
Om du hittar ett lån som är billigare matchar Credway det och ger 10 procent extra rabatt.

credwayOm Credway

Credway har funnits i Sverige sedan 2006 och ingår i företaget Northmill. Över 400 000 låntagare har använt Credway sedan det grundades. Därmed tillhör denna långivare en av landets största.

Hos Credway kan du låna mellan 1 000 och 30 000 kronor. Credway tillämpar en typ av lån som kallas för kontokredit. Det innebär att du kan ta ut pengar från krediten hur ofta du vill så länge du ser till att betala tillbaks krediten mellan varven.

Lånevillkor hos Credway

Credway erbjuder kontokrediter från 1 000 till 30 000 kronor. Eftersom det är frågan om en kontokredit finns det inte någon fast återbetalningsplan. Dessutom innebär det att du inte behöver använda hela den kredit som du ansöker om, utan bara så mycket du behöver just nu. När krediten används kommer en faktura varje månad. På den står ett minsta belopp som måste betalas in. Detta belopp brukar ligga i intervallet 5 till 10 procent av den utnyttjade krediten. I samband med låneansökan lämnas medgivande för autogiro så att du slipper fundera på inbetalningen av minimibeloppet. För att få ner räntekostnaden kan du välja att betala tillbaks ett större belopp varje månad än vad som står på fakturan.

Det är lätt att förstå prissättningen hos Credway eftersom denna långivare endast tillämpar ränta på lånen. Det finns ingen uppläggningsavgift, aviavgift, uttagsavgift eller andra avgifter. Det gör att man lätt kan räkna ut hur mycket lånet verkligen kostar. Årsräntan är rörlig och är för tillfället 26 procent. Den effektiva årsräntan är 29,33 procent. Eftersom kontokrediter inte har en återbetalningsplan (utöver minimibeloppet) kan din kostnad i verkligheten bli mycket lägre än så om du ökar återbetalningstakten.

Dessa priser är bland de lägsta inom kategorin snabblån. Credway är så säkra på sin sak att de vågar lämna en prisgaranti. Om du skulle hitta ett lån som kostar mindre än hos Credway lovar de att inte bara matcha priset. De erbjuder till och med en ränta som är 10 procent lägre än hos konkurrenten. Det låter bra men i verkligheten finns det många begränsningar för när prisgarantin gäller. Till att börja med omfattas bara lån i intervallet 1 000 till 30 000 kronor. Återbetalningstiden måste vara antingen 30, 60 eller 90 dagar. Vidare utesluts alla P2P-lån, räntefria lån, bolån, kreditkort och specialerbjudanden. Prisgarantin gäller inte heller för lån med individuell ränta. Därför kan du kanske hitta ett billigare lån ifall du har en god kreditvärdighet och om du ansöker om ett lån där räntan sätts beroende på din kreditvärdighet.

Det görs ingen UC på dig när du ansöker om lån hos Credway. Istället används kreditupplysningsbolaget Creditsafe. Vid ansökan gör Credway en individuell prövning. Det kan hända att betalningsanmärkningar godtas beroende på hur din ekonomi ser ut i övrigt. Det är dock inget som framgår på Credways hemsida.

Utbetalningar hos Credway

Hos Credway går det att få utbetalning direkt till bankkontot, även på kvällar och helger. Öppettiderna är bland de bästa på marknaden vilket gör Credway till ett bra val om du behöver låna pengar snabbt och det inte råkar vara vardag och dagtid. Efter att du skickat in ansökan tar det inte mer än en timme innan pengarna kommer in på kontot. Ofta går det snabbare än så. Det som krävs för att få utbetalningen direkt är att du har ett bankkonto hos Swedbank, Handelsbanken, SEB eller Nordea. Skulle du ha bankkonto i en annan bank måste ansökan komma in innan klockan 13:30 för att pengarna ska betalas ut samma dag och det måste dessutom vara vardag.

Kundtjänst

Kundtjänsten har mycket generösa öppettider. På vardagar har Credway öppet mellan 07:00 och 21:00 och dessutom är den öppen lördag och söndag mellan 10:00 och 18:00. Få snabblån på marknaden kan matcha det.

Det är lätt att hitta alla kontaktuppgifter på Credways hemsida. Kundtjänsten kan nås på telefon 08-363 773 och på e-post kundtjanst@credway.se. Dessutom finns en chattfunktion via hemsidan. Det finns en mycket omfattande FAQ där de flesta av frågorna besvaras.

Sammanfattning & omdöme

Credway sticker ut på ett positivt sätt genom att erbjuda ett snabblån som är lätt att förstå. Vi uppskattar verkligen den raka prismodellen. Du betalar ränta på lånet. Punkt. Det tillkommer inga som helst andra avgifter. Dessutom är denna ränta försvarbar för att vara ett snabblån. Låneformen kontokredit är praktisk eftersom krediten kan utnyttjas flera gånger om det behövs. Ingen ny ansökan krävs och kreditupplysning görs bara en gång.

Vi är imponerade av kundtjänstens mycket generösa öppettider, vilka är bland de bästa i landet. Det gör det också möjligt att få ett lån beviljat på kvällar och helger, vilket kan vara bra ibland. Det är lätt att hitta all information på hemsidan, vilken är välstrukturerad och lätt att förstå.

Det verkar generöst med en prisgaranti. De många villkoren innebär ändå att de flesta aldrig kommer att kunna använda den – inte på grund av att det inte finns billigare lån utan på grund av de tuffa kraven. Samtidigt är lånevillkoren så pass bra hos Credway att de flesta andra långivare ändå kan ha svårt att matcha dem. Det självklara undantaget är om du har en mycket god kreditvärdighet och kan få ett billigare lån med individuell prissättning.

Vanliga frågor

Vad är villkoren för att få låna?
Du måste ha fyllt 18 år. Credway gör en individuell prövning som baseras på kreditvärdigheten.
Hur stor måste min årsinkomst vara?
Det finns inget minimikrav på årsinkomst angivet. Credway gör en individuell bedömning.
Kan jag låna med betalningsanmärkningar?
Troligtvis. Det framgår inte på hemsidan. Eftersom en individuell bedömning görs kan det hända att betalningsanmärkningar godtas om din ekonomi är tillräckligt god i övrigt.
Går det att låna utan UC?
Ja. Credway använder sig av Creditsafe för sina kreditprövningar.
Hur mycket kan jag låna?
Maxbeloppet är 30 000 kronor.
Vad är räntan?
Räntan är rörlig och är för tillfället 26 procent på årsbasis.
När betalas lånet ut?
Inom en timme under kontorstid och om du har ett bankkonto i Handelsbanken, Swedbank, SEB eller Nordea. Kontorstid är vardagar 07:00-21:00 och helger 10:00-18:00.
Hur mycket måste jag betala tillbaks varje månad?
Cirka 5 till 10 procent av återstående skuld.
Måste jag betala ränta på hela lånet?
Du betalar ränta för den del av krediten som du använder. Så länge du inte tar ut några pengar från ditt konto hos Credway kostar det inget.
Kan jag lösa lånet i förtid?
Ja. Du kan betala tillbaks all den kredit som du använt när som helst. När du har betalat tillbaks utnyttjad kredit finns den ändå kvar som ett konto hos Credway. Krediten kostar inget när den inte används, men du kan ändå avsluta den när du vill.

Snabbfakta

Lånebelopp1 000 - 30 000 kr
Återbetalningstid5 mån - 72 mån
Effektiv ränta29.33%
Nominell ränta26%
Använder UCNej, Bisnode
BetalningsanmärkningarOK
Bank-IDJa
DirektutbetalningJa (Swedbank, Nordea, SEB eller Handelsbanken)
KontokreditJa
Startavgift0 kr
Uttagsavgift0 kr
Månadsavgift0 kr
Faktureringsavgift / aviseringsavgift0 kr

Kontaktuppgifter

Måndag07:00 - 21:00
Tisdag07:00 - 21:00
Onsdag07:00 - 21:00
Torsdag07:00 - 21:00
Fredag07:00 - 21:00
Lördag10:00 - 18:00
Söndag10:00 - 18:00
E-post:kundtjanst@credway.se
Telefon:08 363 773
Sidan uppdaterades senast: 2020-02-15 13:58:39 av Erik Elmqvist