fbpx

Advisa

Om du endast vill prova på en låneförmedlare är Advisa helt rätt val. Advisa samarbetar med hela 32 kreditgivare vilket gör att du får ett stort urval av erbjudanden att välja mellan när du ansöker om att få låna pengar.

Varför välja Advisa?

Störst antal banker och långivare
Advisa är den låneförmedlare som samarbetar med störst antal långivare i Sverige. Med ett klick får du upp till 32 erbjudanden.
Från små till mycket stora lån
Hos Advisa kan du ansöka om lån från 5 000 kronor upp till 600 000 kronor. Det är ett stort spann som täcker de flestas behov.
En enda kreditprövning
När du ansöker om lån via Advisa görs bara en enda kreditprövning på dig. Perfekt eftersom din kreditvärdighet inte påverkas.

advisaOm Advisa

Advisa har hjälpt privatpersoner att hitta billiga lån sedan 2011. Idag är Advisa en av de främsta låneförmedlarna i Sverige. Det är helt gratis att använda Advisa och det är lätt att ansöka om lån via denna låneförmedlare. Advisa gör jobbet åt dig genom att samla in erbjudanden från upp till 32 olika banker och långivare. En stor fördel med Advisa är att endast en kreditupplysning görs. På så vis kan du ansöka om lån hos flera långivare samtidigt utan att din kreditvärdighet påverkas negativt.

Det går snabbt att ansöka om lån via Advisa. På två-tre minuter har du skickat iväg din ansökan. Sedan är det bara att luta sig tillbaks och vänta på att erbjudandena ska dyka upp på skärmen. Jämför villkoren innan du bestämmer dig för det bästa lånet. Inom några dagar har du sedan pengarna på ditt konto. Praktiskt!

Lånevillkor hos Advisa

Advisa är den låneförmedlare som samarbetar med störst antal banker och långivare i Sverige. Det gör att det finns goda chanser att du ska hitta ett erbjudande som passar dig. Advisa förmedlar privatlån. Tjänsten är helt gratis att använda och ansökan är inte bindande.

Advisa har mycket stor flexibilitet när det gäller storleken på lånet. Det minsta lånebeloppet är 5 000 kronor. Det gör att Advisa är ett utmärkt alternativ för dig som letar efter ett snabblån. Det högsta belopp man kan ansöka om genom Advisa är 600 000 kronor. Det är högre än hos konkurrenterna och ofta mer än tillräckligt för de flesta. Man kan ansöka om en återbetalningstid från 1 till 15 år.

För att få ansöka om lån via Advisa måste du ha fyllt 18 år och tjäna minst 10 000 kronor i månaden. Dessutom krävs det att du inte har något skuldsaldo hos Kronofogden. Däremot godtas betalningsanmärkningar.

När du ansöker via Advisa görs bara en kreditupplysning via UC, vilket är bra eftersom att din kreditvärdighet inte påverkas. När du skickar in ansökan får bankerna och långivarna ta del av kreditupplysningen och bestämmer sig sedan för vilka villkor de kan erbjuda dig.

Advisa är ingen bank utan förmedlar bara lånen. De exempelräntor som visas på sajten bara är teoretiska. Det är först när du skickat in din ansökan som du får se vilken ränta du kan få.

Utbetalningar hos Advisa

När du ansöker om lån genom Advisa brukar det gå mycket fort att få in erbjudanden från olika banker och långivare. Många svarar på en gång och de flesta erbjudandena brukar ha kommit in inom ett dygn. Efter att du tackat ja till ett erbjudande brukar det ta mellan 3 och 5 bankdagar innan du har pengarna på kontot. Hur snabbt det går beror på vilken bank eller långivare som du tackat ja till – vissa är snabbare än andra.

Lånehandlingarna kan skrivas på antingen för hand eller digitalt med hjälp av Mobilt BankID. Du väljer själv vad du tycker känns bäst. Genom att signera digitalt ser du till att utbetalningen går så fort som möjligt. Utbetalning på helgen går inte eftersom Advisa inte förmedlar snabblån – bara privatlån.

Kundtjänst

Advisa har en alert kundtjänst som är beredd att hjälpa till om du har frågor. Vi gillar att telefonnumret till kundtjänsten är synligt högst upp på föstasidan så att man lätt kan kontakta dem om man vill. Det är tydligt att Advisa förstår vikten av en bra kundtjänst. Det finns till och med en ruta där man kan fylla i sitt telefonnummer för att bli uppringd av kundtjänsten.

Advisas kundtjänst är öppen alla dagar i veckan. Öppettiderna är mycket generösa på vardagar. På helgen är kundtjänsten öppen på eftermiddagen.

Dessutom finns det en omfattande FAQ på Advisas hemsida där du kan få svar på de flesta frågor. Advisas kunder uppskattar Advisa och har gett tjänsten mycket höga betyg hos Eniro – nästan uteslutande fem stjärnor bland hundratals betyg.

Sammanfattning & omdöme

Advisa är en av Sveriges mest seriösa låneförmedlare. Vi är imponerade av det stora antal banker och långivare som Advisa samarbetar med. Med ett klick får du erbjudanden från upp till 32 banker och långivare. Vi gillar även det stora omfånget på lånens storlek – från 5 000 till 600 000 kronor. Eftersom endast en kreditupplysning görs förblir din kreditvärdighet intakt. Det är gratis att använda tjänsten och det finns inget att förlora på att försöka få ner lånekostnaderna med Advisa.

Vanliga frågor

Går det att låna med betalningsanmärkningar?
Ja. Det går bra att ansöka om lån genom Advisa om du har betalningsanmärkningar. Dock innebär det troligtvis att antalet erbjudanden blir färre och att villkoren blir något tuffare.
Hur mycket får jag låna?
Du kan ansöka om lån från 5 000 till 600 000 kronor. Din ekonomiska situation och hur många lån du redan har avgör hur mycket du får låna. Du kan ansöka om maxbeloppet om du vill men det kan hända att bankerna och långivarna erbjuder ett mindre lånebelopp.
Vad är det för ränta?
Den ränta som anges på Advisas hemsida är bara en exempelränta. Du får reda på vilken ränta du kan få efter att du skickat in ansökan. Om du har en god ekonomi ökar chanserna att få en lägre ränta. Det är inte ovanligt att olika banker och långivare lämnar olika erbjudanden för ränta.
Kan jag samla lån och låna mer pengar samtidigt?
Ja. Klicka på knappen ”nej” vid frågan om du bara vill lösa befintliga lån. Då får du ange hur stor del av lånet som ska användas för att samla befintliga lån.
Är det verkligen gratis?
Ja. Advisa tjänar pengar när du bestämmer dig för ett av lånen och det är banken eller långivaren som betalar. Oavsett vilken bank eller långivare du väljer får Advisa ersättning, vilket gör att de är opartiska.
Får jag lösa lånet i förtid om jag vill?
Ja. Du kan alltid lösa lånet i förtid om du vill.
Är min ansökan bindande?
Nej. Du riskerar inget genom att ansöka om lån via Advisa. De erbjudanden du får är lånelöften. Det är först när du signerar ett av avtalen som du ingår ett bindande avtal.

Snabbfakta

Lånebelopp5 000 - 600 000 kr
Återbetalningstid1 - 20 år
Effektiv ränta2.99% - 34.36%
Nominell ränta2.95% - 26.05 %
Antal kreditgivare32 st
Använder UCJA
BetalningsanmärkningarAccepteras ej
Bank-IDJa
DirektutbetalningNej
KontokreditNej
Startavgift0 kr
Uttagsavgift0 kr
Månadsavgift0 kr
Faktureringsavgift / aviseringsavgift0 kr

Kontaktuppgifter

Måndag09:00 - 21:00
Tisdag09:00 - 21:00
Onsdag09:00 - 21:00
Torsdag09:00 - 21:00
Fredag09:00 - 17:00
Lördag14:00 - 18:00
Söndag16:00 - 20:00
E-post:kundtjanst@advisa.se
Telefon:0770 17 50 50
Sidan uppdaterades senast: 2020-02-25 08:42:35 av Erik Elmqvist